- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket Kabartma tozu
- 2 Yemek kaşığı un
- 2 Yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağından 2 parmak kadar fazla kırılmış ceviz
- 1 Su Bardağı+çeyrek su bardağı Muhallebilik kadayıf
Şerbeti için gerekenler ;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Hazırlanışı :
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz,soğuması açısından.Tencereye şeker su ve limon dilimini koyun. Ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 13-14 dk sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup 3/5 dk. kadar çırpalım. Sonrasında vanilya,kabartma tozu,yağ,un,irmik ve cevizi ekleyelim. Karıştırıp yazdığım ölçüde kadayıfı ekleyelim.Borcamı yağlayıp harcı dökelim.Fırını 190 derecede revanimizi pişirelim. Yaklaşık 30/40 dk.ds pişmiş olacaktır.Tatlıyı fırından çıkarınca ilk sıcaklığı gitsin. 5-10 dk. sonra soğuk şerbeti döküp en az 4-5 saat dinlendirelim.Sonrasında kesip servis edebiliriz.
Daha detaylı bilgi ve yapım aşamalarını görmek için,videolu anlatımı izleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder