Hamsi Tava Tarifinin Malzeme Listesi
Bir kg hamsi
Bir buçuk su bardağı mısır unu
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Hamsi Tava Tarifi
Hamsileri temizleyip bol suda yıkayalım. İsteğe göre kafalarını kopartmayabilirsiniz. Yıkadığımız hamsileri süzgeçe koyalım suyundan tamamen arınması gerekiyor sulu kalmaması lazım.
Büyük bir servis tabağına Mısır unu ile tuzu karıştıralım. Hamsileri Mısır ununa iyice bulayalım ve hamsi tavasına sıralı şekilde aralarında boşluk kalmayacak şekilde başları bir yanda kuyruk kısımlarında bir tarafta olacak şekilde dizelim. Üzerine kaşık yardımı ile sıvı yağ gezdirelim. Alt kısmı iyice kızarana kadar pişirelim. Pişen tarafı tavanın kapağı ile kapatıp ters çevirelim yavaş bir şekilde tekrar diğer tarafını da aynı şekilde kızartıp büyük bir tepsiye çıkartalım. Diğer balıkları da aynı şekilde kızartıp servis tabağına alalım sıcak tüketelim yanına soğan salatası yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder