Ispanaklı Börek
Gerekli malzeme listesi
Üç tane yumurta
Bir çay bardağı sıvı yağ
İki buçuk yemek kaşığı yoğurt
Yarım kg ıspanak
250 gr beyaz peynir ( çeşidi size kalmış)
15 tane yeşil zeytin ( siyah zeytinde olabilir)
Yedi tane kurutulmuş domates
Bir tane kapya biber
İki su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Tuz , pul biber
Üzeri için susam
Pratik Ispanaklı Börek Tarifi
Öncelikle en başta kuru domatesleri yumuşaması için sıcak suda beklemeye alınır.
Diğer taraftan bir yoğurma kabına yumurtayı kırıp çırpalım ardından içine yoğurt ve yağ eklenip çırpma işlemine devam edilir. Kabartma tozu ve unda eklenir karıştırılır. Dilimlenen zeytinler peynir doğranmış domatesler baharat ve tuzu hamurunuza ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımın içine en son yıkanıp sıkılan ıspanaklar eklenir ve yine kaşık yardımı İle karıştırın. Ve margarinle yağlanmış bir tepsi olabilir bolcam yada kelepçeli kek kalıbı olabilir ben kelepçeli kek kalıbına döktüm, içersine sökün hamurunuzu ve üzerini düzeltin önceden ısıttığımız 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin . Ilıyınca servise alın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder