Muhallebili Tel Kadayıf
Gerekli malzeme listesi
Yarım kg kadayıf
250 gr tereyağı
450 gr ceviz
Çok az tuz
Şerbet malzemeleri
Üç su bardağı toz şeker
Üç su bardağı su
Dört damla limon suyu
Muhallebisi için malzemeler
İki buçuk su bardağı soğuk süt
İki yemek kaşığı un
İki yemek kaşığı nişasta ( Mısır nişastası)
Bir su bardağı şeker
Bir paket krema
Ve vanilya bir paket
Muhallebili Kadayıf Tarifi
Öncelikle kadayıfların içerisine eritmiş olduğunuz tereyağını dökelim. Ve iyice kadayıfları tereyağının hassas bir şekilde dağılmasını sağlayalım. Ardından bir kahve fincanına kadayıfları doldurup sıkı şekilde bastıralım ardından fırın tepsisine ters çevirip fincandan çıkartalım. Bu şekilde hazırladığımız kadayıfları önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırınımıza sürelim. Ve pişirelim. Diğer taraftan bütün şerbet malzemelerini bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım . Kaynayan şerbete limon suyunu da ekleyip bir beş dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine şerbeti her tarafına gelecek şekilde gezdirip dökelim .
Diğer taraftan başka bir tencerede muhallebinin malzemelerinden bir krema ve vanilya hariç bütün malzemeyi karıştırıp ocağa alalım kaynamaya bırakalım pişen ve muhallebi kıvamına gelen Muhallebiye kremayı ve vanilyayı ekleyip çırpıcı İle çırpalım. Şerbetini çeken kadayıfın üzerine muhallebiyi süsleyecek şekilde dökelim . Ve Antep fıstığı ceviz ile süsleyelim sunuma alalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder