11 Aralık 2016 Pazar
Nutellalı Poğaça Tarifi
Nutellalı Poğaça Tarifi mi arıyorsunuz? Denenmiş birebir tariflerin olduğu bloğumuzdan denemenizi tavsiye ederim, Nutellalı Poğaça Tarifini.
Acımız, öfkemiz çok büyük. ..😪
Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı yakınlarında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda, 40 kişi hayatını kaybetti. Ne tat kaldı, ne neşe oysa dün bu taslağı hazırlamıştım. Bugün öğleden sonra yayımlarım diye düşünmüştüm. Pazar günü sevdiklerinizin ağzını tatlandırın diye, elim ayağım gün içinde tutmadı. Ne diyelim, Allah bildiği gibi yapsın, “Canı yanan sabretsin; can yakan da yanacağı günü beklesin.” diye çok güzel bir kelam-ı kibar vardır. Güzel vatanımı cenaze evine benzetmeye çalışan insanlara Allah fırsat vermesin..Aminnn
Nutellalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
250 gram (1 su bardağı) ılık süt
250 gram (1 su bardağı) ılık su
Yumurta 2 tane (bir tanesinin sarısını üstüne sürmek için ayırın)
Yaş maya küçük paket (1 paket instant mayada olabilir)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
4-5 yemek kaşığı, toz şeker
125 gram, tereyağ
Un (alabildiği kadar)
İçi için:
Nutella
Nutellalı Poğaça Tarifi
Öncelikle mayayı ılık su ile karıştırarak eritelim, hamur karıştırma kabına unu alalım ortasını havuz gibi açalım mayayı, tuzu, şekeri, yumurtaları birinin sarısını ayırın. Süt ve oda ısısında ki tereyağını koyalım ve yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğuralım. Daha sonra uzun bir rulo yapalım hamuru. Tezgah üzerinde hazırladığınız ruloyu 10 eşit parça halinde gelecek şekilde kesin. Kestiğiniz hamur parçalarını elinizle yuvarlayıp üzerini örtelim ve en az 1,5 saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan parçalar koparalım yuvarlayalım üzerine tam ortalarına parmağınızı bastırarak acın açtığınız boşluğa 1 kaşık nutella koyup daha sonra birleştirip (uçlarını) ters çevirerek fırın tepsisine dizelim. Fırını 180 dereceye getirip açalım tepsiyi fırına sürelim beş dakika fırının ağzı acık olarak mayalanması için bekleyelim. Daha sonra fırının ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder