Sembusek (kapalı lahmacun) Tarifinin Malzeme Listesi
375 gram (3 su bardağı) tam buğday unu
125 gram (1 su bardağı) beyaz un
250 gram (1 su bardağı) su
84 gram (1 küçük çay bardağı) yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kuru maya (1 yemek kaşığı)
Tuz (2 çay kaşığı)
İç malzemesi
Kıyma (300 gram)
Soğan (1 orta boy)
Domates (1 adet)
Yeşil biber (2 adet)
Maydanoz
66 gram (4 yemek kaşığı) sıvıyağ
Karabiber, çok az kimyon ve tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı (1 adet)
Yoğurt (1 çay kaşığı)
Sembusek (kapalı lahmacun) Tarifi
Karıştırma kabına hamur malzemelerini alalım, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hazırladığınız hamuru mayalanması için bir kenarda üzerini örterek dinlendirmeye bırakalım.
Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım, domatesi, biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayalım. Karıştırma kabına alalım, üzerine ince doğranmış maydanoz, baharat ve sıvıyağı ekleyelim hepsini karıştıralım.
Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım elimizde yuvarlayalım. Hamur açma tahtasının üzerine un serpelim ve merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde bir hamur açalım. Açtığımız hamurun tam ortasına hazırladığımız içten koyalım (1 yemek kaşığı) yarım ay şeklinde kapatalım. Kapattıktan sonra kenarlarını ruletle keselim ve hazırladığımız SEMBUSEKleri tepsiye dizelim. Bir kapta yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım karışımı SEMBUSEKlerin üzerine sürelim.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder