Siz bakmayın ekmek dendiğine, poğaça tadında zaten hamuruna baktığınız zaman klasik bir poğaça hamuru ile birebir aynı. Örgü poğaçanın anası denecek nitelikte, görüntü olarak gerçekten çok farklı ve güzel duruyor, dilimlerle servis etmenizde ayrı bir hava veriyor. Sizde sunumlarınızda farklılık arıyorsanız bu tarif size hitap ediyor. Özellikle kahvaltı sofralarınız için harika bir sunum olacaktır. Ben pazar sofrası için sık sık yaparım, hadi sizde bu pazar sevdikleriniz için yapın. Öptümmm👄
Örgü Ekmek (patatesli) Malzeme Listesi
250 gram (1 su bardağı) ılık süt
250 gram (1 su bardağı) su
220 gram (1 su bardağı) zeytinyağı
1 tane yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
15 gram (1 yemek kaşığı) şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
750 gram (6 su bardağı) un
21 gram yaş maya (yarım paket)
İç Malzeme listesi
Patates (1 tane büyük boy)
Soğan (1 tane)
Zeytinyağ (4 yemek kaşığı)
Kimyon, karabiber, kuru nane, kırmızı biber, tuz
1 orta boy soğan- soğanı kavurmak için 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Örgü Ekmek (patatesli) Tarifi
Karıştırma kabında hamur malzemeleri ile unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Üzerini örtüp bir kenarda mayalanması için dinlendirelim.
İç malzemesinin hazırlıklarına başlayalım, patatesleri haşlayalım. Haşlandıktan sonra püre haline getirelim. Soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayalım. Bir tavaya yağı alalım yemeklik doğranmış soğanı soteleyelim. Üzerine püre patatesleri de ilave edip karıştıralım, tuz ve baharatlarını ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız parçaları 1 cm kalınlığında açalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder