Yuvalama yapmak için Antepli olmaya gerek yok değil mi ? Antep’in müthiş lezzetli, Antep yuvalaması tarifini paylaşmak istiyorum bugün sizlere hadi başlayalım mı?
Şimdiden afiyet olsun:)
Şimdiden afiyet olsun:)
Antep Yuvalaması Tarifinin Malzeme Listesi
Yuvalamamızın köfte malzemeleri..
250 gr orta yağlı kıyma
250 gram pirinç (pirinclerimizi ıslatmalısınız önceden)
Bir çay bardağı irmik
Tuz ,pul biber,karabiber
250 gr orta yağlı kıyma
250 gram pirinç (pirinclerimizi ıslatmalısınız önceden)
Bir çay bardağı irmik
Tuz ,pul biber,karabiber
Sos için Malzemeler
250 gr dana eti ( küçük küçük doğranmış olacak)
Bir yemek kaşığı margarin yada tereyağı arzuya göre
Bir buçuk su bardağı iyice haşlanmış nohut
Üç su bardağından biraz az yoğurt (süzme yoğurt olursa daha lezzetli olur)
ve üzeri için nane
Bir buçuk su bardağı iyice haşlanmış nohut
Üç su bardağından biraz az yoğurt (süzme yoğurt olursa daha lezzetli olur)
ve üzeri için nane
Antep Yuvalaması Tarifi
İlk önce ıslatıp yıkadığımız pirinçlerimizi bir robot yardımı ile iyice ezip un haline getiriyoruz. Ve daha sonra kıyma, ezip un haline getirdiğimiz pirinç, irmik, tuz ve baharatlarını bir kaba alıp yoğuruyoruz. Kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra elimizi ıslatmak için küçük bir kaseye su alıyoruz ve minik minik köfte gibi yuvarlıyoruz. Bu aşamada size küçük bir ip ucu vermek...DEVAMI İÇİN TIKLA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder