Islak Kurabiye Tarifinin Malzeme Listesi
Tereyağı 200 gram
Şeker 136 gram (2 çay bardağı)
Yumurta 2 adet
Kakao 6 yemek kaşığı (42 gram) Kakaonun acı olanı ise biraz azaltabilirsiniz.
Kabartma tozu (1 paket)
Un 375 gram (3 su bardağı)
Islak Kurabiye Tarifi:
Şerbet Malzemeleri
255 gram şeker (1,5 su bardağı)
375 gram su (1,5 su bardağı)
Limon (4-5 damla)
Üzerini süslemek için
Hindistan cevizi
Dövülmüş antep fıstığı
Islak Kurabiye Tarifi
Karıştırma kabına şekeri ve tereyağını alalım önce güzel bir şekilde yoğuralım. Üzerine yumurtaları kıralım yoğurmaya devam edelim. Daha sonra bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştıralım kurabiye harcının içine eleyerek ekleyelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvamı poğaça hamurundan biraz daha sert olmalı. Küçük parçalar koparalım, cevizden biraz daha büyük elimizde yuvarlayalım yassılaştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Yağlı kağıt evde yoksa sıkıntı olmuyor, çünkü tepsiye yapışmıyor. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar pişirin. Bu aşama da hemen çıkarmalısınız kurabiyeleri eğer fazla pişerse kurabiyeler çok sert olacaktır. Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri kaynatalım limon suyunu ilave edelim ocaktan alalım ılınması için bir kenara alalım.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından alalım ilk sıcaklığı çıkınca ılık olan şerbetin içine atalım. Şerbeti çekmesi için kaşıkla dibe doğru çekin. Daha sonra servis tabağına alabilirsiniz. Üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi rendesi serpip servise verebilirsiniz. Başka güzel bir tarifte buluşmak dileği ile 🙋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder