İlk evlendiğim yıllarda, mutfağım çok iyi değildi bayramlarda benim kurtarıcı tatlım olmuştu yıllarca, Şam Tatlısı. Tarifi görümcemden almıştım ve yıllarca evde sevilerek yenmiştir, daha sonraları farklı tatlılar yapsam da hala o zamanlar yaptığım Şam tatlısının tadı damaklarda kaldı. Zaman zaman çocuklar ısmarlar ben yaparım, sizinde denemenizi tavsiye ederim. Afiyetle
Şam Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
Bir su bardağı yoğurt
Kabartma tozu (1 paket)
Ceviz (500 gr.)
Tarçın (2 tatlı kaşığı)
2 su bardağı şeker
Bir su bardağı yoğurt
Kabartma tozu (1 paket)
Ceviz (500 gr.)
Tarçın (2 tatlı kaşığı)
Şerbeti için malzeme listesi
3 bardak şeker
2,5 su bardağı su
limon suyu (2 damla)
2,5 su bardağı su
limon suyu (2 damla)
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Antep fıstığı
Şam Tatlısı Tarifi
Öncelikle şerbetini hazırlamak için, bir tencereye şeker ve suyu alalım ve karıştırarak kaynatalım daha sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edelim bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve bir köşede soğumaya bırakalım.
Hamuru hazırlamak için derin...DEVAMI İÇİN TIKLA
Hamuru hazırlamak için derin...DEVAMI İÇİN TIKLA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder