Evet selam değerli üyelerimiz bugün kışlık hazırlıklarına kaldığımız yerden devam edelim istedik Sivas’ın meşhur dal turşusunu sizlere paylaşacağım mükemmel bir lezzet Sivas dal turşusunu yemek için illa Sivaslı olmak gerekmiyor değil mi? Ülkemin her memleketinin lezzetleri bizimdir . Bu durumda ne yapıyoruz dal turşusunu kurmak için hazırlıklara başlıyoruz kolay gelsin marifetli üyelerimiz.
Sivas’ın dal (pezik) turşusu
Gerekli malzeme listesi
Yarım kg dalları ile birlikte pancar
Haşlanması için yeterince su
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarımsak
Limon suyu
Bir yemek kaşığı tuz ( kayatuzu)
Ve su....DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Haşlanması için yeterince su
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarımsak
Limon suyu
Bir yemek kaşığı tuz ( kayatuzu)
Ve su....DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder