Baklalı yaprak sarmasının malzeme listesi
İki adet kuru soğan
Bir su bardağı çiğden yeşil mercimek
İki su bardağı bakla
İki adet domates
Yarım bağ maydanoz
Bir su bardağı kırık yarma
Yarım bağ yeşil soğan
Bir yemek kaşığı salça
Bir yemek kaşığı pul biber
Bir su bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber
Bir su bardağı sıcak su
Yarım kg yaprak
Baklalı Yaprak Sarması Tarifi
Bütün kuru malzemeleri haşlamadan yarmayı, mercimeği, ayıklanmış kuru baklayı ve doğranmış maydanoz domates kuru soğanı yeşil soğanı salçayı baharatları sıvı yağını hepsini bir kaba alarak sıcak suyu da ekleyelim ve karıştıralım. Hazırladığımız içi salamura yada taze yaprağa alıp orta kısmına iç harçtan koyup yanlardan kapatıp ya muska yada kare şeklinde saralım derin bir tencereye dizelim üzerini çok az geçecek şekilde suyunu ilave edip ocağa alalım . Pişmesine yakın sıvı yağ gezdirelim üzerine bir on dakika daha pişirip ocağınızın altını kapatın .
İster soğuk ister sıcak tüketin . Yanında yoğurt ile sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder