Fışfış Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi
2 adet orta boy yumurta
210 gram (1 su bardağı) yoğurt
kabartma tozu (1 paket)
Un (aldığı kadar) kepekli un veya normal beyaz un
Şerbeti için malzeme listesi
340 gram (2 su bardağı) şeker
500 gram (2 bardak) su
Fışfış Tatlısı Tarifi
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, şeker ve suyu derin bir tencereye alalım şeker eriyene kadar karıştıralım şerbet bir iki kaynayınca oçaktan alalım. Bir kenara bırakalım bu arada tatlıyı hazırlayana kadar şerbet soğuması gerekmektedir.
Derince bir kaba yumurtaları kıralım ve karıştıralım, üzerine 210 gram (1 su bardağı) yoğurdu ilave edelim. Yoğurdu ekledikten sonra yumurta ve yoğurdu çırpmaya devam edelim. Bu arada unu yavaş yavaş ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edelim. Kıvama gelene kadar unu devam etmeliyiz, kıvamı kek hamurundan biraz daha koyuca olmalıdır. Kızartma tavasına sıvıyağı alalım ve ısıtalım daha sonra hazırladığımız hamurdan kaşık kaşık alıp arkalı önlü kızartalım. Kızaran hamurları soğuk şerbete atalım, şerbeti emdikten sonra servis tabağına alalım. Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder