Difrizde közlenmiş patlıcan
Gerekli malzeme listesi
Dilediğiniz miktarda patlıcan
Bir su bardağı sıvı yağ
Üç yemek kaşığı tuz
Kışlık patlıcanların hazırlanışı
Karnıyarıklık patlıcanları alacalı bir şekilde soyalım patlıcanlar iri ise ortadan kesebilir istediğiniz boyuta getirebilirsiniz. Kesilen patlıcanları tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim ki kararmasınlar, ardından tuzlu sudaki patlıcanları süzüp kurutalım ve bir kaseye sıvı yağı alalım ve yumurta fırçası ile patlıcanların her yerini fırça ile yağlıyalım. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim aralarına boşluk bırakacak şekilde koyalım eğer üst üste gelirse patlıcanlar kızarmak yerine haşlanacaklardır bu da bizim tarifimize uymaz. 200 derecelik fırına üzerleri kızarana kadar ( közlenene kadar) bekleyelim közlenen patlıcanları fırından alıp soğumasını bekleyip fırın poşetlerine sıralı halde tek sıra dizelim ağzını sıkı bir şekilde kapatıp ve difrize koyalım .
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder