Ketçapı hazırlarken baharatını ve soğanını kavurmayı seçtim ben bu şekilde lezzeti sos gibi dahada hissediliyor. Bilmiyorum evdekiler çok beğendiler . Umarım sizde beğenirsiniz.
Ketçap İçin Gerekli Malzeme listesi
- [ ] Bir kg domates 🍅
- [ ] İki tane kırmızı kapya biber 🌶
- [ ] Bir tane orta boy kuru soğan
- [ ] İki diş sarımsak
- [ ] Bir yemek kaşığı şeker
- [ ] İki yemek kaşığı elma sirkesi
- [ ] İki yemek kaşığı zeytinyağı
Baharatlar
- [ ] 9 adet tane karabiber
- [ ] Bir çay kaşığı kişniş
- [ ] Dört tane karanfil
- [ ] Bir tane defne yaprağı
- [ ] Bir tatlı kaşığı tuz
- [ ] Bir çay kaşığı toz karabiber
- [ ] Bir çay kaşığı kimyon
Evde Ketçap Yapıyoruz
- [ ] Domates 🍅 ve biber 🌶 leri çekirdeklerinden ayırıp minik minik doğrayalım.
- [ ] Diğer taraftan tencereye koyalım ve sularını çekene kadar bir saate yakın kaynatın.
- [ ] Ocak'ta domatesler 🍅 kaynamaya başlayınca soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım.
- [ ] Ayır bir tavaya yağı koyalım ve soğan sarımsağı 5 dakika kadar soteleyelim.
- [ ] Ve ardından bütün baharatları üzerine ekleyelim. Ve 5 dakika kadar yine kavuralım.
- [ ] Tavadaki soğanlı baharatları domatese ekleyelim.
- [ ] Şekeri ve sirkeyi ilave edip iki dakika kadar kaynatalım.
- [ ] Ardından bir süzgeç alalım ve süzelim.
- [ ] Ardından ortaya çıkartılan sosu 15 dakika suyunu çekmesi için kaynamaya alın. Ve kavanozlara doldurun.
- [ ] Normal şekilde oda sıcaklığını aldıktan sonra buzdolabına alabilirsiniz.
- [ ] Hazırlanan ketçap - 4 kişiliktir
- [ ] Pişirme saati 1 saat ⌚️ 20 dakika
Güvenle tüketebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder