SOSİSİN nasıl yapıldığını gördüğünüz zaman asla çocuklarınızın tüketmesine izin vermeyeceksiniz.
Maasef ki en çok çocuklarımızın ilgisini çeken sosisler bakın ne aşamalardan geçiyor ve sofralarımızda yer alıyor.
Özellikle çocuklarımızın sık şekilde tükettiği sosisin bakın nasıl üretiliyor. Ve üretimini nasıl olduğunu gördükten sonra fikirleriniz değişecek mi ?
Bir kez daha düşünün ...
�� Genelde sosis denildiğinde kiminin ağzı sulanır kimleri ise burnunu kıvırır. Bayıla bayıla yenilen sandviçlerin ana maddesi olan sosis üretim aşamalarını daha önce görmediniz ve öyle tahmin ediyoruz.
Evet 22 aşamalı sosisin üretimi..�
İlk önce kullanılan etin cinsine göre ayrı ayrı makinalara atılıyor....
Bir güzel şekilde öğütülüyor...
İçerisindeki etlerin kemikleri bulunmasından dolayı defalarca çekiliyor..
Ve son bir kere daha çekimden geçiyor. Evet daha bitmedi ; işte asıl işlem şimdi başlamakta...
Alın işte henüz olamamış sosis dağına tepesine hoş geldiniz....
Bakınız çorba haline getirildi ve öğütülen etlere nişasta ekleniyor....
Ardından tuzu ve baharatları ekleniyor....
Ve su ilave ediliyor...
Daha da fazla su 💦
Püre haline getiriliyor .....
En önemli işlemlerden biriside şekil verilmesi kalıplardan geçirilmek üzere yola çıkıyor..
Bağırsakların içine yerleştiriliyor....
Kısım kısım bölünüyor ve ayrılıyor..
Makinalara bir daha diziliyor....
Buhar makinalarına konulmakta bu resimde...
Tam bir gün buhar banyosunda bekletilen sosisler tekrar çıkartılıyor.....
Ve aşamalar devam ediyor ve sosisler banyolarını yaptılar ve çıkartılıyor....
Eeee birde duru su ile yıkanmalı değil mi ? Su gezdiriliyor....
Sırada ne mi var ? Tabiki ambalaja girmeye
Evet son aşama işte sizlere sunulan sosisin fabrikadan bizlere ulaşmadan önceki son aşaması...
Sadece sizlere şunu aktarmak istiyorum .. Sağlık sağlık sağlık ilk önce sağlık ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder