Aslında ben fıstık ezmesini iki farklı makinadan geçirdim. Ve her iki makina da çok ısındı. Ve üstüne eşimin kuvveti eklendi içinde ufak ufak taneler kalmış olsa da lezzetli ve kokusu harika oldu. Ezmeyi inceltmek içinde ılık su ilave ettim. Ayrıca ılık su rengini de açıyor. Çok ama sıcak olmaması lazım. Birde hepsi bitikten sonra çıkan bulaşığı yıkamak ayrı bir eziyet desem yoksa keyif mi desem😳yinede her şeye değdi inanın. Keyifli günler dilerim.
Fıstık Ezmesinin Malzeme Listesi
250 gram tuzsuz iç fıstığı
Üç yemek kaşığı zeytinyağı
İki yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı su
Fıstık Ezmesi Tarifi
İlk önce fıstıkları ve balı blendere koyalım. Ve çok az parçalayın.
İçerisine zeytin yağını ve suyu ekleyip bütün malzeme pürüzsüz olana kadar çekelim. Yalnız suyu içme suyu kullanırsanız çok iyi olur.
Ardından iyice çektikten sonra hava geçirmeyen bir cam kavanoza boşaltın . Oda ısısında kuru yerde 2 hafta kadar bekletelim.
Malzemelere göre hazırlanan fıstık esmemiz 6 kişilik ..
Pişirme süresi 1 saat ⌚️
Zorluk derecesi 1 2 3 4 5
(5)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder