Gerekli malzeme listesi
Bir kg kayısı ( şekerpare olabilir)
Bir kg toz şeker
Bir tane limon
Kayısı reçeli Nasıl yapılır?
İşe kayısıları yıkayıp ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartmakta başlayalım
Diğer taraftan derin bir tencereye şekeri ve suyumuzu alıp şeker eriyene ve kaynayana kadar ocağa alalım kaynatan şekerli şerbetin içine kayısıları atalım isteğe göre şekerpareyse çekirdeklerinizde atalım ve kaynamaya bırakalım zedelemeden arada bir karıştıralım kıvamına göre kaynama süresini ayarlayalım indirmeye yakın bir limonu içerisine sıkalım on dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılıyınca cam kavanoza alalım.
Not; eğer kayısılar kaynama aşamasında köpürüyor sa tahta kaşık yardımı işe köpükten arındıralım .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder