Patatesli Kek Tarifinin Malzeme Listesi
Üç tane orta boy patates
Üç adet yumurta
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı yoğurt
Bir buçuk su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Tuz , karabiber, pul biber , susam
Bir demet maydanoz
Patatesli kekimizin yapım aşaması...
İlk öncelikle kabuklarını soyup yıkadığımız patatesleri zar büyüklüğünde keselim. Bir kaba yumurtaları alıp mikser yardımı ile çırpalım ve sıvı yağ yoğurt un baharatlar ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpalım ve en son maydanozu da ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıp bırakalım .
Ardından zar büyüklüğündeki patateslerde eklenir ve yağlanmış bir orta boy yağlanmış fırın tepsisine 180 derecede ısınmış fırına üzerine de susam atılarak sürelim. Ve servis tabağında ılık sunum yapalım
Not ; tepsimizi margarin işe yağlarsak daha lezzetli olacaktır ve yapışmayacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder