Kırmızı kek
Gerekli malzeme listesi
Bir buçuk su bardağı şeker
İki tane yumurta
Bir çay bardağı vişne suyu
Bir çay bardağı kırmızı pancar suyu ( kaynamış)
125 gram tereyağ
Bir su bardağı ayran
İki buçuk su bardağı un
Bir çay kaşığı vanilya
Bir yemek kaşığı kabartma tozu
Kreması için gerekli malzemeler
Üç yemek kaşığı un
Bir su bardağı şeker
Bir su bardağı süt
Bir çay kaşığı vanilya
Bir su bardağı tereyağ
Kekimizin yapım aşaması
İlk önce bir derin kaba şeker ve tereyağını iyice çırpıyoruz.ardından yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edelim . Başka derin bir kapta vişne suyunu ve pancar suyunu karıştırıp diğer kek kabına ekleyelim ve karıştıralım. Kek karışımı iyice karıştıktan sonra mikser derecenizi düşürüp az un az ayran katıp dört seferde bu şekilde bu işlemi bitirelim ardından da vanilya kabartma tozunu ekleyip işlemi bitirelim. Daha önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişirelim.
Bir derin tencerenize un süt ilave edip iyice karıştırıyoruz . Muhallebi kıvamına gelen karışımı alıp soğutuyoruz soğuyan kremaya tereyağını vanilya ve şekeri de ekleyip iyice karıştırıyoruz .
Pişen kekimizi alıp soğuduktan sonra ister dilimleyin ister kek tüm haldeyken kremayı dökelim ve sunuma alalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder