28 Kasım 2018 Çarşamba

Hadi Kızlar, Bakım Yapıyoruz..


Maske tarifleri

Merhaba sevgili bayanlar bugün sizlerin güzelliğine güzellik katacak yapımı oldukça kolay ve sonuçları muhteşem birbirinden farklı maske tariflerini bir araya getirirdim.Sitemizde her zaman evde olan malzemelerle ve yapımı kolay maske tarifleri seçmeye çalıştım. Umarım maske tarifleri bizden memnun kalırsınız. Şimdi dilerseniz sözü uzatmadan kolay maske tarifleri mi malzemelerini ve yapım tariflerine geçelim.






Sivilceler İçin Kuru Maya Tarifi :


Kuru Maya Tarifi malzemeler:
Su ( macun kıvamına gelecek kadar)
Kuru Maya
Kuru Maya Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle derin bir kabın içine 1 paket kuru mayayı koyalım ve içerisine macun kıvamına gelene kadar su ilave edelim. Hazırladığımız macunsu karışım yüzdeki sivilceli bölgelere uygulayın. Sadece yüzümüzde değil vücudumuzda sivilce olan bölgelerde de uygulayabilirsiniz.


Yoğurtlu maske tarifi


Bu maske tarifi misin yapımı oldukça kolay malzemeler ise her evde bulunan malzemeler. Ayrıca 3 cilt tipi için alternatif önerilerde bulunacağım.
Yoğurtlu maske için gereken malzemeler:
2 tatlı kaşığı yoğurt ( mutlaka ev yapımı olmalı )
2 çay kaşığı bal

Yoğurt maskesinin tarifi:

Karma ciltler yoğurt ve bal karışımını iyice karıştırıp yüzüne uygulayabilir.
Kuru ciltler için malzemeleri ilaveten bir çay kaşığı da bal ilavesi yaparak yüzüne uygulayabilir.
Yağlı ciltler için tüm malzemeleri ilaveten 3 damla limon suyu kullanılır. Son olarak limonun taze olmasına dikkat etmeniz gerekir.


Yeşil Çay Tarifi :


Yeşil çaylı maske tarifi için gereken malzemeler:

Bir tane yumurta sarısı
Zeytinyağı ( 1 çay kaşığı )
Bal ( 1 çay kaşığı )
1 yemek kaşığı eşki krema
Yeşil Çay ( 1 demlik poşeti )

Yeşil Çay Maskesinin Hazırlanışı

Öncelikle yeşil çay’ı yarım su bardağı su ile kaynatın. Yeşil çayın 2 tatlı kaşığı su kalana kadar kaynatın ve daha sonra altını kapatın. Yeşil çay'ı yaklaşık 10 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Daha sonra bir yemek kaşığı krema, bir yumurta akı, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağı derin bir kabın içerisinde iyice çırpın. Bu karışımı sormuş yeşil çay ile birleştirin. Temizlenmiş yüzünüze uyguladığınız maskeli yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Ilık suyla yıkadığınızda cildiniz emin olun tazeliğini kavuşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder