31 Ocak 2018 Çarşamba

20 Milyon İnsan Yanılıyor Olamaz;DUKAN DİYETİ

Hepimiz çevremizdeki en az bir kişiden duyduk Dr.Pierre Dukan'ın ismini taşıyan mucizevi farklar yaratan Dukan diyetini..Sistemin "bizi otur oturduğun yerde"dediği ve teknoloji ile ellerimize ayaklarımıza bağlanan görünmez prangaları ile kilitlediği çağdayız.Obezitenin başımıza ördüğü çorabı çıkarmakla sınanıyoruz.İnternetten vucut kitle endekslerimize bakıyor obezliğin nerelerinde dolaştığımızı bulmaya çalışıyoruz.Kalori hesapları ile cebelleşip hayat koşullarımıza en yakınını bulma çabası içindeyiz.Hal böyle iken hangi diyet listesi ile hangi egzersizi kombinlesem de şu yıllardır üzerime yapışmış kiloları def etsem diyorsanız sıklıkla duyduğumuz ve benimde deneyimlediğim "dukan dosyasını"açıyoruz.

Nerden başlasam ? Nasıl yapsam?Denemek istiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz.Tüm detayları ve tarifleri ile bir yazı dizisi hazırlayacağım.Kişiselleştirebilecek ve kulak dolgunluğuz olan kavramları pekiştirebileceksiniz.

DUKAN DİYETİ DÖRT EVREDEN OLUŞUYOR

1)Atak Evresi

Hızlı sonuçlar alınmasına karşın sakınca içermeyen "saf protein"diyeti ile yola çıkılan ilk evre.

2)Seyir Evresi

Bu süreçte hedeflenen kiloya ulaşmak için diyete ara verilmiyor ve protein günleriyle protein ve sebze yenen günler birbirini izliyor.

3)Güçlendirme Evresi

Süresi kesin olarak verilen her kilo için on gün hesabı ile belirlenen ,vucudun hızla zayıfladıktan sonra yeniden kilo alma eğilimini engellemeye odaklı evre

4)Koruma Evresi

Zayıfladıktan sonra verilen kiloların korunması için zorlayıcı olmayan ama uygulanması gereken kuralların bulunduğu evre

Bilinmesi gereken kavramlar bir sonraki bölümde...

 

 

style="display:block"
data-ad-format="autorelaxed"
data-ad-client="ca-pub-9652890864540752"
data-ad-slot="7406580876">

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder