6 Ocak 2017 Cuma

Ev İşleri Artık Daha Kolay..

Bizleri yoran ev işleri değil, puf noktaları bilmememizdir aslında. Ev temizliğinde pratik bilgiler çok işinize yarayacak. Ev temizliği pratik bilgileri biliyorsak, daha kolay gelecektir. Muhteşem pratik puf noktalarla sizlerleyiz. 

Çok sevdiğimiz seramik fincanlarımız çay veya kahve lekesi olduysa hiç üzülmeyin. Çok pratik bir şekilde bu lekelerden kurtulabilirsiniz. 
Hafif nemli havlu kağıdın üzerine bir miktar karbonat dökelim ve lekeli olan bölgeleri ovalım. Daha sonra bol su ile fincanı çalkalayalım. Lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz. 
Mutfak dolaplarının kapaklarının iç kısımlarında biriken yağ ve kirler her gördüğümüzde canımızı sıkar. Bu kirlerden doğal bir karışımla kurtulmanız mümkün. Kullanmadığınız diş fırçasını, zeytinyağ ve karbonata batırın ve lekelerin üzerini fırcalayın. Görüntü hoşunuza gidecektir.
Sık yaşadığımız sorundur, ütü altında ki kireçlenme. Bu sorundan tuzu kullanarak çözebilirsiniz, ütüyü tuz yığınının üzerinde gezdirin. 
Can dostlarımızı çok severiz, alerjim olduğu için ben besleyemesem de besleyenlerde bir çok kişi var. Kılları çogu zaman sıkıntı yaratmakta. Ama çok basit bir yöntemle kurtulmanız mümkün. Plastik eldiven kullanarak koltuklarınızın üzerinde ki tüylerden kurtulabilirsiniz. 
Ahşap eşyalarımızın üzerinde ki çizikler biraz can sıkıcı olur. Bu çizikleri için yarım ölçek sirke ve yarım ölçek zeytinyağı ile ovun.
Koltuklar evde çocuklar varsa lekesiz olmaz. Koltuklarda ki lekeler için, alkole batırılmış temizlik fırçası ile ovalayın. Sonuç mükemmel olacaktır.
Hemen hemen ufak çocuğu olanların yaşadığı şoktur, kalem çizikleri. Aman sakın çocuğunuza bağırmayın ve kızmayın, onun yerine banyoya gidip diş macununu alın ve çizilmiş yeri diş macunu ile ovun.
Halı lekekeleri artık canınızı sıkmasın. Lekenin bulunduğu yeri suya beyaz sirke ve su karışımı ile silin. Daha sonrada kuru bir havlu ile kurutun.  
Camlarınız pırıl pırıl olsun, bir kilo suya bir yemek kaşığı beyaz sirke ilave edin ve sprey bir kaba koyun. Hazırladığınız karışımı cama püskürtün ve mikrofiber bez ile silin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder