5 Ocak 2017 Perşembe

Sünger Tatlısı Tarifi



Şöyle hafif bir tatlı tarifi yapayım dedim bugün, uzun süredir yapmadığım Sünger tatlısı geldi aklıma. Yıllar önce İstanbul Fatihte sadece Sünger tatlısı yapan bir yer vardı. Eşim haftada bir kez alır gelirdi, çok beğenirdik artık alışkanlık olmuştu her hafta almasını beklerdik, çoluk çocuk. Eşime dedim ki bu hafta almaya giderken beraber gidelim. Neyse efendim gittik, tezgahta yanı sıra revani tepsisi de vardı. Küçük salaş bir yer ama müşteri bol, güzel tutturmuşlar yapıyorlar, ben de evde denediğimi ancak bir türlü onların gibi tutturamadığımı söyledim. İşin sırrı ne dedim, hiç lafı dolandırmadan püf noktasını vermeyiz dediler. Haklılar bir derece ancak, herkes ticari düşünmez aynı lezzeti yakalamak ister art niyetsiz. Neyse zaman değişti ünlü şefler tüm becerilerini ve edindikleri tecrübeleri ile paylaşıyor İnternet ortamında. Bende bugün yaptığım ve çok beğeni alan Sünger tatlısını sizlerle paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz, kolay gelsin..

Sünger tatlısı malzeme listesi

Yumurta (3 tane)
Şeker (1 çay bardağı)
Yoğurt (1 su bardağı) Mümkünse ev yoğurdu. Eğer hazır yoğurt kullanılacaksa, biraz sulandırmanızı öneririm.
Sıvıyağ (Yarım çay bardağı)
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilya (1 paket)
Un (2 su bardağı)
Ceviz ( 1 kase)
Çok az tuz


Şurup malzemeleri

Şeker (3 su bardağı)
Su 83 su bardağı)

Sünger Tatlısı Tarifi

Öncelikle bir kapta şeker ve yumurtaları kar beyazı olana kadar çırpalım. Daha sonra üzerine yoğurt, yağ ve tuzu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Harcın üzerine elenmiş ve vanilya karbonatla karıştırılmış unu ilave edelim. Çekilmiş cevizi de ilave edelim hepsi birbirine karışana kadar karıştıralım. Yağlanmış dikdörtgen borcama harcı dökelim 200 derecelik ısıda kabarana kadar daha sonra da 180 derecelik ısıda üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Şerbet kaynatılmadan karıştıralacak ve Sünger tatlısı piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz üzerine şerbeti dökelim. Yaklaşık 1-2 saat sonra tatlınız hazır. Afiyet bal olsun..Öptümmm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder