22 Ocak 2017 Pazar

Evinizdeki Kaktüsün Bilinmeyen Faydaları



Bir çoğumuz kaktüsün bizlere vereceği faydalardan habersiz görüntüsüne takılırız. Aslında görüntüsü soğuk olan kaktüs insana dost bir bitkidir. Eskilerde çöllerde ve bilinmeyen ıssız yerlerde olan kaktüs artık günümüzde hemen hemen her yerde görülüyor vaziyette . Sebebi kaktüsün fazla suya ihtiyaç duymamasıdır. Ve ayrıca budanmak istemeyen bir bitkidir.
Günümüzde üretime yoğun önem verilmeye başlanan bu bitki iç ve dış mekanların süslenmesinde de kullanılmaya başlandı. Ve sıkça tercihler arasına girmeye başlandı.

Peki bu bitkinin önemli faydaları nelerdir? 

Araştırmalar sonucunda kaktüs bitkisinin elektronik eşyalardaki radyasyonu engellediği görülmekte . Bu nedenden dolayı bunu bilen kişilerin evlerindeki elektronik eşyaların yanına bir kaktüs koydukları tespit edilmekte.
Büyük ve kalabalık ofis şirketlerde bir masaya iki bilgisayar düşüyor ve yanı başlarında bir kaktüs görülmekte.
Üzerindeki dikenleri kaba duran görüntüsünden çiçeğinin olmamasından koku yaymamasından dolayı itici gibi duran bu bitkiyi sevecen renkli ve hoş materyaller ile süsleyip itici görüntüsünden uzaklaştırabilirsiniz.

Günümüzün verdiği zararlara bakarak her şeyin organik olanını bularak yaşamalıyız. Ve topraklarımızın doğal ve mucizevi bitkilerini es geçmeyelim. Evinizin bir köşesinde kaktüsü bulunduralım ki tehlike saçan elektronik eşyalara karşı kendinizi ve ailenizi koruyalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder