3 Ocak 2017 Salı

Portakal Kabuklarını Değerlendiriyoruz.

Portakal Kabuklarını Değerlendiriyoruz.



Portakal kabuğunu soyduktan sonra atanlardan mısınız? Bu yazımızı okuduktan sonra fikrinizin değişeceğine inanıyoruz.
Portakal kabuğunda, mineral tuzlar, organik asitler, esansiyel yağlar ve flavonoidler bulunmaktadır. Belkide en önemlisi kabuğunda bulunan citrus aurantiumdur. citrus aurantium size yabancı gelmemiştir çünkü kanser ve damar tıkanıklıkları gibi birçok hastalıkta kullanmıyla ilgili birçok farklı bilimsel yayın mevcuttur.

Yapılan bir araştırmaya göre, portakal suyu, böbrek taşlarının yeniden oluşumunu engellemekte. Bu bilgiyide dip not olarak verelim sizlere. Portakal kabuğunu nasıl saklamalıyız: Vereceğimiz bu tarifle nefis kekler ve kurabiyeler yapabilirsiniz, yaz kış. İkinci olarak vereceğimiz tarif çocuklarınıza organik şeker yedirme hazzı yaşayacaksınız.

Malzemelerimiz, portakal kabuğu ve şeker. Şekeri de şu şekilde ayarlayacağız. Bir portakal kabuğunu iki yemek kaşığı şeker olarak hesaplayacaksınız. Tabii sizin arzunuza kalmış daha da fazla şeker ekleyebilirsiniz.
Portakalın kabuğunu rende yapın bir kaba alın üzerine şekerini ilave edip karıştırın daha sonra bir kavanoza doldurun ve ağzını kapatın. Püf noktası portakalın beyaz kısmına gelmeden rende yapmaya çalışın, portakal kabuğu rendesini kavanoza koyduktan sonra üzerine yine şeker serpmelisiniz. Ne kadar çok bekletirseniz, kokusu o kadar hoş olacaktır.


Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi


Portakal Kabuğu (6 adet )
Şeker (3.5 bardak)
Portakasl suyu (1 su bardağı )
Su 1.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: 


Öncelikle portakal kabuklarını iyi bir şekilde yıkayalım ve dilimler halinde keselim. Daha sonra da ince şeritler halinde keselim kabukları.
Kestiğimiz kabukların üzerine ağır bir şey koyulması gerekmektedir. Her iki saatte suyunu değiştirerek yaklaşık sekiz saat suda bekletin. Sekiz saat geçtikten sonra şerit kabukları başka bir tencereye alalım, üzerine sıcak su eklemelisiniz üzerine tuz da ilave edip yaklaşık beş dakika kaynatıp suyunu süzelim. Soğuk suda 10 dakika bekletelim Tekrar sıcak su ve tuz ilave edelim beş dakika kaynatıp suyunu süzelim. Yine soğuk suda bekletelim üçüncü kez sadece sıcak suya alıp beş dakika kaynatalım ve soğuk suya alalım. Soğuk suda en az yarım saat bekletelim ve süre sonunda tencereye portakal kabuklarını suyunu süzerek alalım. Üzerine portakal suyu, şeker ve suyu ilave edelim. kaynamaya başlayınca ocağı kırığa alalım ara sıra karıştırıp tüm suyunun çekmesini bekleyerek pişirelim. Ocağın altını kapatmadan beş dakika önce limon suyunu da ilave edelim. Portakal suyunuz çok ekşi ise limon suyuna gerek yok. Portakal şekerlerini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra 100 derecelik ısıda yaklaşık yirmi dakika kurumasını sağlayalım. Süre sonunda fırından çıkaralım soğuduktan sonra kavanozlarda saklayabilirsiniz. Bu aşamada dilerseniz toz şekere bulayabilirsiniz şekerlemelerinizi dilerseniz benmari usulü erittiğiniz çikolataya bulayabilirsiniz. Buzdolabında saklamanız önerilir.

Not: Bu tarifin suyunu tam çektirmezseniz portakal kabuğu reçeli elde edersiniz, tek şartla limon suyu eklemeniz mutlaka gerekli sonunda. Birde eğer acı sevmiyorsanız daha çok yıkama işlemi yapmalısınız. Biz üç kez yaptık, siz bu işlemi beş kez yapmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder