11 Ocak 2017 Çarşamba

Kızıl Saçlara Bakım Önerileri



Kızıl saçların bakımı çok hassas bir konudur çünkü kullanılan maskeler saçın renginin atmasına sebep olur. Bu yüzden renk koruyucu şampuanlar ve maskeleri tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra eğer saçlarınızda çok fazla renk farkı var ise kullanacağınız şampuan çeşidi renk verici şampuanlar olmalıdır. Böylece kaybolan rengi tekrar yerine oturtma şansınız olur. Hem de kimyasal bir işlem yaptırmak zorunda kalmayız.

Boyama esnasında bakım da yapabiliriz kızıl saç renginde, diplere normal amonyaklı boya ile boyarken uçlarını  amonyaksız semi perkanat boyalarla bakımını sağlayarak daha canlı sonuçlar elde edebiliriz. Tabii kullanacağımız renk koruyucu ve protein içerikli şampuan ve maskelerde bakımımızı tamamlayacaktır.

Evde hazırlayacağınız bir kürle kızıl saçlarınızı uzun süre rengini koruyabilirsiniz. Eşit miktarda su ve sirke ile saçınızı durulamanızı öneririm. Sirke üzüm sirkesi olmalı, sık yıkamak, sıcak suda yıkamakta rengin atmasına neden olacağı için. Eğer saçlarınız çok yağlı değilse haftada 2 kez saç yıkamaya çalışın. Ama eğer yağlı saçlarım var her 2 günde bir yıkamam gerekiyor diyorsanız kuru şampuan denemenizi tavsiye ederim. Su sıcaklığını da ılığa getirmeniz rengi uzun süre kullanmanızı sağlar.
Saç boya sabitleyicisi de çok işe yarayacaktır, havuz ve denize girerken koruyucu saç kremi kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder