Antep Fıstıklı Sarma Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi
Baklavalık yufka (12 adet)
Tereyağı (200 gr)
Antep fıstığı (650 gram toz)
Şerbet malzemeleri
750 gram (3 su bardağı) su
340 gram (2 su bardağı) şeker
limon suyu (3 damla)
Kaymak malzemeleri
500 gram (2 su bardağı) süt
30 gram (2 çorba kaşığı) şeker
40 gram (4 çorba kaşığı) irmik
2 yemek kaşığı toz fıstık
Antep Fıstıklı Sarma Tatlısı Tarifi
Önce şerbetini hazırlayalım, bir tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim bir iki taşım kaynadıktan şerbeti ocaktan alalım soğuması için bir yere bırakalım. Kaymak için bir tencereye sütü, şekeri ve irmiği alalım sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvama gelince toz fıstığı ekleyelim karıştırıp bir kenara alalım. Tereyağını bir tavaya alalım ve eritelim, erittiğimiz tereyağını yufkanın her yerine sürelim, daha sonra tam köşelere gelecek şekilde hazırladığımız kaymakları koyalım. Yufkanın kalan diğer yerlerine bolca Antep fıstığı serpelim ve ince bir oklava ile oklavaya saralım daha sonra hafif büzerek oklavadan çıkaralım ve istediğiniz boyda keselim. Bir fırın kabına dizelim tüm yufkalara aynı işlemi yapalım. Kalan tereyağı yufkaların üzerine gezdirerek dökelim, fırının ısısını 175 dereceye getirip açalım ve yarım saat pişmeye bırakalım. Tatlının üzeri çok kızarmayacak, pişen tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökelim üzerine bolca Antep fıstığı serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder