Karışık malzemeli kızartma
Gerekli malzemeler ...
İki tane kabak
İki tane havuç
Beş tane çarliston biber
İki tane patlıcan
Üç tane patates
Pane Malzemeleri
Bir şişe soda
Beyaz biber
70 gram un, tuz
Sos için malzemeler...
Dört yemek kaşığı sıvı yap
Dört tane domates
Üç diş sarımsak
Bir yemek kaşığı sirke
Toz şeker, tuz, karabiber
Kızartmanın üzerini için
Sarımsaklı yoğurt
Karışık Kızartma Tarifi
Patates, havuç, kabak ve patlıcanları verev dilimler şeklinde keselim. Havuç biber ve patatesleri kızdırılmış yağın içine koyup kızartalım.
Başka bir kasede unu sodayı tuzu ve beyaz biberi iyice çırpıp sos haline getirelim. Ve patlıcan ve kabaklarında bu sosa bulayıp kızartalım.
Başka bir sos tavasına rendelenmiş domatesi sarımsak rendelenmiş sıvı yağ şekeri sirkeyi tuzu ve karabiberi de ekleyip özleşene kadar pişirelim. Ardından kızaran bütün sebzeleri bir sunum tabağına alalım. Ve üzerine ilk önce sarımsaklı yoğurdu gezdirelim ardından da domatesli sosu gezdirelim ve servis edelim.
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder