Karnabahar Kızartması Tarifi
Gerekli malzemelerimiz.....
Bir adet karnabahar
Üç adet yumurta
Galeta unu
Yarım su bardağı un
Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
Kızartmak için sıvı yağ
Karnabahar kızartmamızı. Hazırlanışı...
İlk önce yıkayıp tek tek parçaladığınız karnabaharlarımızı kaynat suda haşlıyoruz, (çok yumuşak olmayacak sertte olmaması lazım)
Ayrı bir kasede yumurtamızı ve baharatlarımızı iyice çırpıyoruz , başka bir geniş tabağa unumuzu ve içesine tuz atıyoruz, yine başka geniş bir tabağa galeta ununu koyuyoruz. Haşlayıp süzgeç yardımı ile süzdüğümüz karnabaharlarımızı ilk normal una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızgın yağımıza atıyoruz . Her tarafını nar gibi kızartıyoruz . Kızaran karnabaharlarımızı sunum tabağına aldıktan sonra üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt gezdirebiliriz .
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder