Rulo Dalyan köfte
Malzeme listesi...
Bir kilo az yağlı kıyma
Bir adet kuru soğan
İki yemek kaşığı salça
Tuz, pulbiber, karabiber,kekik
İki yemek kaşığı sıvı yağı
Bir tane havuç
Bir tane patades
İki tane haşlanmış yumurta
Rulo Dalyan köftemizin Tarifi
İlk önce ayrı ayrı tencerelerimize havuç ve soyulmuş patatesimizi alıp haşlıyoruz. Ve daha sonra bir yoğurma kabına kıymamızı alıp içerisine soğanımızı rendeliyoruz ardından baharatlarımızı ve tuzumuzu ilave edip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köftemizi yağlı kağıda yayıyoruz ve ortasına ortadan uzun uzun olacak şekilde haşlanan havuç patates ve haşlanmış yumurtalarımızı koyuyoruz. Ve yağlı kağıt yardımı ile Dalyan köftemizi rulo halinde malzemeler ortada kalacak şekilde sarıyoruz ve fırın tepsisine alıyoruz üzerine sıvı yağımızı bir yemek kaşığı yardımı ile gezdiriyoruz . 180 derecede yaktığımız fırınımıza koyuyoruz . Yarım saat pişen köftemizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz . (Soğumaya bırakmamızın sebebi dilimlerken dağılmaması köftemiz) Soğuyan rulo köftemizi iki parmak kalınlığında dilimlenmiş hale getiriyoruz ve yine rulo köftemizi pişirdiğimiz tepsiye sıralı halde alıyoruz. Ayrı bir tavada sıvı yağı salçayı alıp kavuruyoruz ve sosumuza iki su bardağı suyumuzu ilave ediyoruz özleşen sosumuzun altını kapatıp ocaktan alıyoruz. Dilimlediğimiz rulo Dalyan köftemize bu sosu döküp yine fırına veriyoruz .20 dakika daha fırında köftemizin ve sosumuzun karışmasını sağlıyoruz ve fırından çıkartıp sunum tabağına alıyoruz. Maydanozla süslediğimiz Dalyan köftemizi afiyetle yiyoruz .
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder