Revani tatlısı için gerekli malzemeler..
Üç tane yumurta
88 gram (1 çay bardağı) sıvı yağ
84 gram (1 çay bardağı) yoğurt
150 gram (1 su bardağı) irmik
125 gram (1 su bardağı) un
Bir buçuk çay bardağı şeker
Bir adet limon ( kabuğu rendelenecek)
Bir paket kabartma tozu
Şerbetinin hazırlanışı...
1125 gram (4,5 buçuk su bardağı) su
680 gram (4 bardak) şeker
Yarım limonun suyu
Klasik Revani Tarifi
İlk önce şeker ve yumurtaları iyice köpürtene kadar çırpalım. Ve ardından diğer bütün malzemeleri içine ilave ediyoruz yine çırpmaya devam ediyoruz. Ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bolcama aldığımız kekimizi sürüyoruz. Başka bir tencerede şerbetini hazırlıyoruz. İndirmeye yakın limon suyunu damlatıyoruz. Kekte şerbette ılık olacak şekilde ayarlayıp kekimizi. Üzerine gezdiriyoruz. Kaymak ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder