Efsane Lezzet Tarhana Çorbası Tarifinin Malzeme Listesi
Bir buçuk su bardağı un tarhanası
Bir buçuk su bardağı et suyu ( tavuk suyu da olur)
Bir litre su
Bir yemek kaşığı salça
Nane , tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
İki diş sarımsak
Efsane Lezzet Tarhana Çorbası Tarifi
İlk önce derin bir tencereye sıvı yağı ve salçamızı alıp salçanın kokusu gidene kadar kavuruyoruz ardından naneyi ilave edip et suyunu ve suyumuzu koyuyoruz. Ardından tarhanamızı da ekleyip tuzunu atıyoruz kaynayana kadar karıştıralım ki topaklanmasın hafif kaynamaya başlayınca ocağımızın altını kısıp özleşmeye bırakıyoruz . İki diş rendelenmiş sarımsağımız da çorbamıza atıp iyice kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz .
Derin çorba kasesine aldığımız tarhana çorbamızı
Afiyetle içiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder