Yöresel keşkek yemeği...
Keşkek için malzeme listesi...
Bir tüm parçalanmış kemikli tavuk Eti
125 gram margarin
Yarım kg yarma
Tuz
Sosu için...
İki yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Keşkeğimizin hazırlanışı...
İlk önce akşamdan ıslattığımız ve yıkadığımız yarmaları düdüklümüze alıyoruz içine margarin ve yıkayıp derilerini aldığımız kemikli tavuklarımızı üzerini bir taşım geçecek kadar suyumuzu ve tuzumuzu atıp düdüklümüzü kapatıp ocağımızın altını yakıyoruz . Bir saate yakın altı kısık şekilde pişirdiğimiz keşkeğin altını kapatıyoruz . Düdüklümüzün açma işlemini tamamladıktan sonra kapağını açıp büyük bir tahta kaşık yardımı ile etlerimizin kemiklerini alıyoruz (zaten içinde erimiştir ve kemiklerinden ayrılmış olacaktır) daha sonra iyice ezerek karıştırıyoruz. Kıvama gelen keşkeğimizin işlemini bitiriyoruz. Ayrı bir sos tavasında da tereyağını pul biberi yakıyoruz sunum tabağına aldığımız keşkeğimize yaktığımız pul biberli sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder