Kolay Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi
1 paket Kemalpaşa tatlısı
Ve arkasında yazan su ve şeker
Muhallebisi için malzeme listesi
1250 gram (5 su bardağı) süt
40 gram (yarım çay bardağı) toz şeker
22,5 gram (3 çorba kaşığı tepeleme) nişasta
60 gram (2 çorba kaşığı) un
1 paket vanilya
Kolay Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Öncelikle 1 paket Kemalpaşa tatlısının arka yüzünde pişirme talimatına göre pişirelim. Piştiğine emin olduktan sonra süzerek Kemalpaşa tatlısını şerbetten çıkaralım. Bir kek kalıbına veya tart kalıbına dizelim bir kaç tane üzerine dizmek için ayırın bir kenarda soğuması için bırakalım. Biz bu arada muhallebisini hazırlayalım, sütü bir tencereye alalım sütün içine, nişastayı, unu, şekeri ilave edelim ve güzel bir şekilde karıştıralım. Ve ocağın üzerine alalım sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirelim, kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve şekeri ilave edelim. Ve bir kaç dakika piştikten sonra ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıkınca Kemalpaşaların üzerine dökün, ayırdığınız kamalpaşa tatlılarını muhallebinin üzerine şekilli dizin ve bir kenarda ılınana kadar bekleyin. Daha sonra bir süre dolapta bekletin ve servise sunun afiyet olsun canlarım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder