Kolay Fırında Patlıcan Kebabı Tarifinin Malzeme Listesi
Yaklaşık, 1,5 kilo 4 tane uzun ve irice patlıcan.
Altı tane, domates
Köfte malzemeleri
500 gram, köftelik kıyma
1 tane, kuru soğan
Bir miktar, maydanoz
2 çorba kaşığı, galeta unu
Olmazsa olmazları Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Üzeri için:
Zeytinyağı ve tuz
Kolay Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi
Öncelikle patlıcanları yıkayalım daha sonra, yaklaşık 2 cm boyutunda dilimleyelim. Bu işleme başlamadan önce bir kaba su koyup, içine bolca tuz atalım. Dilimlediğiniz patlıcanları bu suyun içine atalım, yaklaşık 1 saat bekletelim. Biz bu arada, kebabın köftesini hazırlayalım:
Köfte için, kuru soğanı soyalım ve rende yapalım, daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış maydanozu incecik doğrayalım ve karıştırma kabına alalım. Üzerine köfte malzemelerini ilave edelim ve kıvam alana kadar yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp, yassı köfteler yapalım ve bir tabağa dizelim. Tercihen yuvarlak bir tepsiye, bir köfte bir patlıcan olarak dizin. Üzerine tuz ve zeytin yağını gezdirerek dökün son olarak üzerine ya kapak ya da folyo ile kapatın, fırının ısını 180 dereceye getirin 1.5 saat pişirin. Süre sonunda üzerini acıp bir 20 dakika daha pişirin üzeri kızarınca fırından alın. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder