Fıstıklı Burma Kadayıf Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi
Yeteri kadar, taze kadayıf
Yine yeteri kadar, toz Antep fıstığı
Tereyağı (500 gram)
Şerbet malzemeleri
Şeker (1 kilo)
Su (yarım kilo)
Ve limon suyu
Fıstıklı Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi
Taze kadayıftan bir kısım koparılır biraz kalınca (dört parmak) bir şerit hazırlanır hazırladığımız şeridin üzeri toz antep fıstığı kaplanır ve burularak (verev) bir şekilde kapatılır ve gül şeklinde sarılır. Bu arada fırın tepsisi 250 gram tereyağı ile yağlanır ve sarılmış olan kadayıfı tepsinin tam ortasına yerleştirilir. Kalan kadayıflarda aynı şekilde burularak kapatılır ve tepside ki kadayıfının çevresine sarılarak dolanır tepsi dolana kadar bu işleme devam edilir. Sarma işlemi bittikten sonra üzerine tereyağı koyulur (4 yemek kaşığı kadar) Tepsiyi ocağın üzerine alalım kısık ateşte sürekli çevirerek altını kızartalım. Altı kızardıktan sonra başka bir tepsi yardımı ile kadayıfı alt üst yapalım ve erimiş tereyağını tepsinin kenarından kadayıfa gelmemesine özen gösterilecek şekilde. Altıda güzel bir şekilde pişirilir ve tekrar alt üst yapılır üzerine sıcak şerbeti dökülür. şerbeti çektikten sonra servise sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder