Arpacık Soğanlı Yahni
Gerekli malzeme listesi...
Bir kg orta yağlı dana Eti
900 gr arpacık soğan
Dört diş sarımsak
Bir buçuk yemek kaşığı salça
Bir yemek kaşığı biber salçası
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı tereyağ
Tuz , karabiber, kimyon, pul biber
Ve sıcak su
Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi
İlk önce kuşbaşı doğradığımız Eti bir soteleme tavasına alıp kızgın yağda mühürlüyoruz. Ardından bir bardak sıcak su döküp tavanın altını kısıp etlerin suyunu çekmesini bekliyoruz suyunu çekince tereyağında ilave edip kavuruyoruz.
Eğer Eti'niz kuzu etiyse su ilave etmeden sadece yağla mühürlemeniz yeterli olacaktır. Hemen ardından salçayı ilave edip salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım daha sonra da arpacık soğanların içine sarımsağı baharatları ilave edip biraz daha soteleyip ve üzerine kaynar suyu döküyoruz . Suyun sıcak olması etlerimizin sertleşmemesi için aksi takdirde etler sertleşebilir. Yemeğimizin altını kısıp soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen yemeğimizi sunum kabına alıyoruz isteğe göre üzerine maydanozla süsleyip servis edebiliriz .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder