Funiyka Tatlısı Tarifi
Malzeme Listesi
Hamur malzeme listesi
2 tane yumurta
170 gram (1 su bardağı) şeker
210 gram (1 su bardağı) yoğurt
1 çay bardağı, sıvı yağ
50 gram, tereyağı
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilya (1 paket)
Un (aldığı kadar)
Muhallebi Malzemeleri
1 kilo süt
2 tane yumurta
170 gram (1 su bardağı) şeker
54 gram (6 çorba kaşığı) un
vanilya (2 paket9
Margarin (50 gram)
Üzerini süslemek için:
Ceviz
Pudra şekeri
Funiyka Tatlısı Tarifi
Öncelikle kremasını hazırlayalım, çünkü soğuması gerekmektedir kremanın. Kreması için tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve sürekli karıştırarak kremayı pişirelim ve bir kenara alalım. Hamuru hazırlamak için önce oda ısıssında ki tereyağının içine yoğurdu ilave edelim ve karıştıralım, üzerine hamur için olan tüm malzemeyi ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olduğu zaman kıvam almış oluyor. Daha sonra on beş dakika dinlendirelim, süre sonunda hamuru üç eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız hamurları açalım (2 cm) Daha sonra açtığımız 2 cm kalınlığında ki hamuru yaklaşık 3 cm genişliğinde keselim. Bu aşamada bize külah şeklinde kalıplar lazım, kalıpları yağlayalım ve kestiğimiz hamurları bu kalıplara saralım. Külahları bir tepsiye dizelim ve 170 derecelik ısıda fırında pişirelim. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken püf nokta fazla kızartmasına özen gösterelim külahların. Piştikten sonra hiç beklemeden kalıplardan çıkaralım hamurları ve içine krema dolduralım ve üzerine ceviz içi serpelim üzerlerine, bol pudra şekeri ile son dokunuşu yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder