Zeytinyağlı Bezelye Tarifinin Malzeme Listesi
1kg taze bezelye
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane havuç
Yarım su bardağı zeytinyağ
Bir yemek kaşığı kadar salça
Tuz ,karabiber,bir çay kaşığı toz şeker
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Sıvıyağımızı tencereye alıyoruz soğanları küçük şekilde doğruyoruz.
Pembeleşen soğanların içine kare kare doğradığımız havuçları da ilave ediyoruz,
daha sonra salçayı da ekleyerek iyice kavuruyoruz. Kavrulan salça ,soğan ,havuç harcına yıkamış olduğumuz
bezelyeyi de ekliyoruz .Bezelyenin yeşili değişene kadar kavuruyoruz, ve tuzunu bir tutam toz şekeri ve
arzuya göre karabiberini atıyoruz ,yemeğimizin suyunu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Salçası ve suyu özleşene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder