1 Haziran 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı Bezelye Tarifinin Malzeme Listesi


1kg taze bezelye

1 tane orta boy kuru soğan

1 tane havuç

Yarım su bardağı zeytinyağ

Bir yemek kaşığı kadar salça

Tuz ,karabiber,bir çay kaşığı toz şeker

zeytinyağlı bezelye
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi


Sıvıyağımızı tencereye alıyoruz soğanları küçük şekilde doğruyoruz.
Pembeleşen soğanların içine kare kare doğradığımız havuçları da ilave ediyoruz,
daha sonra salçayı da ekleyerek iyice kavuruyoruz. Kavrulan salça ,soğan ,havuç harcına yıkamış olduğumuz
bezelyeyi de ekliyoruz .Bezelyenin yeşili değişene kadar kavuruyoruz, ve tuzunu bir tutam toz şekeri ve
arzuya göre karabiberini atıyoruz ,yemeğimizin suyunu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Salçası ve suyu özleşene kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder