Bence sosyete mantısınıda denemenizi şiddetle tavsiye ederim sunumu ve tadı ile mükemmel bir lezzet.
Sosyete Mantısı Tarifinin Malzeme Listesi
500 gr kıyma
Bir orta boy kuru soğan
iki tane yeşil biber
iki tane domates
tuz ve karabiber
bir yemek kaşığı domates salçası
Dört yufka
yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
2 yemek kaşığı su
bir kase yoğurt ( isteğe göre süzme yoğurt kullanılabilir)
İki diş sarımsak
Bir yemek kaşığı tereyağ yada arzuya göre katı yağ
pul biber, nane
Sosyete Mantısı Tarifi
Kıymayı yağ koymadan tavaya alalım,kavurmaya başlayalım.
Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayıp,kıymaya ilave edelim. Soğanlar pembeleşmeye başladığında,salçayı ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavuralım. Doğradığımız biberleri ve küp doğranan domatesleri (kabukları soyulmuş) ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. Tuz ve karabiberini ekleyelim,piştiğinde altını kapatıp,soğumaya bırakalım.
Yufkayı 4 eşit parçaya bölelim.Yağlı su karışımı ile yufkayı ıslatalım. Yaklaşık 1 yemek kaşığı ile ıslatmamız yeterli olacaktır.
Yufkanın geniş tarafına ılıyan harcımızdan koyup, sıkı rulo yapalım. Yaptığımız ruloları önce, kendi ekseni etrafında döndürerek gül şekli verelim Tüm yufkaları bu şekilde yapalı ve tepsiye dizelim. Hazırladığımız tüm yufkaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve iki yüz derecelik fırında pişmeye bırakalım. Biz bu arada sarımsakları ayıklayıp ezelim ve yoğurtla karıştıralım. Pişen sosyete mantısını servis tabağına alalım sonra üzerine hazırladığımız yoğurtlu sosu dökelim. Küçük bir tavada tereyağını eritelim yakmadan, pul biber ve naneyi ekleyelim bir iki, karıştıralım mantımızın üzerine gezdirip sıcak servis yapalım.
AFİYET BAL OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder