Evet bugünde Adana yöresine doğru gidelim istedik ve Adananın en güzel yöresel yemeklerinden Fellah köfte tarifini paylaşmak istedik, umarız beğenirsiniz . Sitemizde verdiğimiz her tarif denenmiş tariftir, tarifleri yaptıktan sonra bizlerle yorumlarınızı paylaşırsanız çok seviniriz. Eee ne diyelim şimdiden afiyet olsun.
Fellah köfte malzeme listesi;
Yarım kilo ince köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
Bir tane yumurta
Bir yemek kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber,pul biber
Fellah köftenin sosu için gerekli malzemeler..
Orta boy 4 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 buçuk yemek kaşığı salça
Maydanoz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Nane pul biber ve tuz
İlk önce bir yoğurma kabına köftelik bulgurumuzu ıslıyalım, ıslanan bulgura irmik, un yumurta, tuz salça, pul biberi ilave edip arada bir ılık su katarak köftemizi özleşene kadar yoğuruyoruz.Daha sonra köftelerimizi kaseye koyduğumuz su yardımı ile yuvarlayıp ortasına parmağımızı basıp küçük havuz açıyoruz ve böylece köftelerimiz şekilleniyor ( köftelerin ortasına bastırıp havuz şeklini vermemizin sebebi ise sosun köfteyle birleşmesi) Bu şekilde hazırladığımız köfteleri kaynayan suyumuza alıyoruz ve orta ateşte iyice haşlıyoruz. Ayrı bir geniş tavada zeytinyağı ve küçük küçük doğradığımız soğanları iyice soteliyoruz.Daha sonra sarımsak rendelenmiş de olur doğranmış ta ilave ediyoruz soğan ve sarımsağı iyice soteledikten sonra salçasını baharatlarını tuzunu ilave edip iyice özleşene kadar kavuruyoruz. Kavrulan sosa yarım su bardağı su ilave edip biraz tıkırdattıktan sonra altını kapatıyoruz ve yıkayıp doğradığımız maydanozları da ilave edip iyice karıştırıyoruz . Haşlayıp süzdüğümüz köftelerimizi sunum tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu gezdirip karıştırıyoruz üzerini maydanozla süsleyip servise sunuyoruz.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder