7 Şubat 2018 Çarşamba

Aydınlık Bir Salonum Olsun, Diyorsanız Önerilerimize Kulak Verin.



Aydınlık bir evde oturmak hepimiz isteriz ancak herkesin öyle şansı olmayabilir. Küçük küçük dokunuşlarla loş olan salonumuzu daha renkli ve aydınlık bir hale getirebiliriz.



Vereceğimiz öneriler çok işinize yarayacağını umarak, dekorasyon meraklısı bayanlara tiyolarımızdan bahsetmeye başlayabiliriz.
Aydınlık bir salon için, acık renkler ve pastel tonlar kullanabilirsiniz.



Örneğin sağlam ve yıkanabilir bir kumaş almak istiyorsanız aşağıda verdiğimiz örnek sizin çok işinize yarayacaktır. Burada kumaşın rengi önemlidir kumaşın cinsi önemlidir.



Kadife olması saten olması çok fazla bir şey ifade etmez, bizim için renk önemlidir. Ancak yine de kumaşı seçerken yıpranma süresini göz önüne almanız gerekmektedir.



Sonuçta uzun süre kullanacaksınız, kumaşın yıkanabilir olması ikinci derecede önemlidir. Renge karar verdikten sonra ikinci aşamada sürtünme katsayısı yüksek kumaşlar olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.



 

Salonunuzun ışık durumunu göz önüne almak gerekiyor kumaş seçiminde pastel tonları da tercih edebilirsiniz. Birbirine yakın tonlar sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sizin aydınlık tercihinizle orantılı olacaktır, her mobilya kullanılan rengi kaldırmayabilir bu arada. Bu yüzden seçeceğiniz rengi mobilyanızın resmini çekip kumaş seçimini o koltuk iskeletini kaldırıp kaldırmayacağını gözden geçirerek karar vermelisiniz. Odanızın aldığı ışığı da gözden geçirip ona göre tercih yapmalısınız.



Koltuklarınız koyu renkte ise onları acık renk bir kumaşla döşeyebilir ya da döşetme imkanınız yoksa üzerine renkli minderler acık renk minderler atarak renklendirebilirsiniz.



Bunun dışında koyu renk duvarlara ve koyu renk halılara da sahipseniz yine aynı şekilde koltuklarınızı acık renk tutarak orayı daha aydınlık bir ortam yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder