9 Şubat 2018 Cuma

Mutfaklar İçin İşlerinizi Kolaylaştıracak Muhteşem Bilgiler

Mutfaklar İçin İşlerinizi Kolaylaştıracak Muhteşem Bilgiler


Biz bayanların ömrünün büyük bir bölümü elbette mutfaklarda geçer. Mutfaklar için öğrendiğimiz pratik bilgi ise kimi zaman hayat kurtarır. Gerek yoğun hayat temposu gerekse kısa bir vakitte mükellef bir sofra beklentisi bizim içinde bulunduğumuz klasik bir durum. Arkadaş ben Süpermen değilim ve sadece bir kolum var. ‘’ Hem iyi bir anne hem iyi bir çalışan hem de iyi bir aşçı olamam rahat bırakın beni ‘’ deme lüksümüz bile yok! Evet kızlar durumu az biraz dramatikleştirmiş olabilirim kabul; ama azda olsa haklılık payım var ne dersiniz? Şimdi uzun zamandır yaptığım araştırmalarımı sizlerle paylaşıp mutfak işlerinde hem zaman kazanacak hem de kısa sürede işlerinizi bitirebilmenizi sağlayacak faydalı bilgileri sunacağım.

Soğan soymak!


Yaşaran gözlere son kızlar. Soğanı doğramak için musluğun yanına yaklaşın ve musluk suyunu açın bir taftan akan su bir tarafta doğranmış soğanlar bakın gözünüz yaşarmadı. Musluk altına bir kap koyarsanız israf etmemiş olursunuz.

Sarımsak soymak!


Ünlü aşçıların yöntemi olan oldukça basit bir yöntem sarımsakları ayırın ve üzerine bıçağın yassı tarafı ile dikkatlice bastırın.


Domates soymak!


Aslına bakarsanız domatesi kabukları ile tüketmek oldukça faydalı ama ille de kabukları soymak istiyorsanız onunda kolayı var. Derin bir kap içine sıcak su ekleyin ve içine domatesleri koyun ( üç dakika) bakın nasıl da kolay soyulacak kızlar. Özellikle yumuşak domates için bu bilgi eminim işinizi kolaylaştıracak.


Patates soymak!


Bulaşık teli daha önce kullanamamak kaydı ile patates soymak için kullanılabilir. Yapmanız gereken bulaşık teli ile patatesi ovalamak.

Badem soymak!


Bizim yöresel pilavımız için badem oldukça önemli; fakat bu pilav için bademleri kavurmadan kabukları soymak şart. Eğer bir gece önceden suda bekletirseniz kolayca soyabilirsiniz. Hemen lazımsa kaynar su içinde yaklaşık 8 dakika kadar bekletin.

Patlıcan Közlemesi Soymak!


Aslına bakarsanız közlenmiş patlıcanı soymak benim için bir işkence ama kolayını buldum kızlar. Közlenmiş patlıcanı temiz bir poşete sarın ve yaklaşık 12 dakika beklettikten sonra ne kadar kolay soyulduğunu göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder