7 Şubat 2018 Çarşamba

Günlük Makyaj Nasıl Olmalı?

Günlük makyaj yaparken doğallığa dikkat etmeliyiz. Doğal renkler değince ilk akla gelen renkler toprak tonları ve şeftali tonlarını tercih etmeliyiz.
gunluk-makyaj

Tabii bu arada yaşam tarzımız kılık kıyafetimizin etkisi büyük. Bu arada cildimizi tanımalıyız, kendimizi tanımalıyız doğallığın üzerine çıkmamak lazım. en büyük özelliğimiz renk tonlarında doğallık. Makyaj yapmaya başlamadan önce cildimizi temizleyelim.
gunluk-makyaj1

Daha sonra nemlendirici sürelim bu şekilde gün boyunca yüzümüz daha parlak ve bakımlı görünecektir. İlk önce göz altı yorgunluklarınızı kapatmak için göz altı kapatıcısını sürelim. Pata kremi sürmeye başlayalım bunu ilk önce tüm cildimize tampon yapalım bir fırça yardımı ile. Günlük kullanımlarda Pata kremi mümkün olduğunca az sürmeye çalışalım daha doğal durması için. Burun bölgesinde fazla krem biriktirmemeye çalışalım. zira çizgiler oluşmasına neden olur. Pata kremi sürdükten sonra bir sünger yardımı ile fazlalıklarımızı alalım. Günlük bir makyaj yapacağımız için krem, föndeten gibi ürünlerin çok fazla görünmemesi gerekir.
pata-krem

Göz makyajımızı çok doğal toprak tonu kullanabiliriz. Göz pınarlarına hafif aydınlatıcı sürebiliriz. Göz makyajı yaparken süpürme yerine tamponlama tekniği yapmanız lazım. Yine toprak rengi tonlarında bir göz kalemi ile göz altına kalem çekebilirsiniz. Burada amaç sadece renklendirme kalemi de tamponlama tekniği ile dağıtalım.
goz-makyaji

Allık olarak şeftali tonlarında ki renkleri tercih edelim, fırcanın üzerine aldığınız allığın fazlalığını atarak kulak dibinden başlayarak yine tamponlama yöntemi ile sürelim.
seftali-tonlari

Günlük bir makyaj olduğu için dudaklarımıza soft tonlarında parlatıcı şeklinde bir ruj tercih etmeliyiz. Rimel sürerken Z şeklinde sürmemiz lazım. Günlük makyajımızı bitirdik, artık güzel bir güne başlayabiliriz..

soft-tonlarinda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder