13 Şubat 2018 Salı

Etli Lahana Sarması Tarifi

Kış mevsimin en faydalı sebzesi lahananın farklı farklı sunumları var Tabii en güzeli lahana sarmasıdır diye düşünenlerdenim. Hanımlar evde yaprak sarmalarının yanı sıra mis gibi lahana sarmaları da yerini alacak eminim zeytinyağlısı etlisi ile sofralarımızın inanılmaz lezzetleri aradasında lahana sarması. Biz bugün kurban Bayramını arkasından hemen etli lahana sarması tarifini paylaşalım istedik . Eee ne diyelim yapalım sonrası malum enfes tadını sofralara sunalım kolay gelsin kızlar....



Gerekli malzeme listesi



    • Bir tane orta boylarda lahana

    • Yarım kg kıyma

    • 1 su bardağı pirinç

    • İki yemek kaşığı biber salçası

    • Yarım demet maydanoz

    • Bir tane orta boy kuru soğan






  • Dört diş sarımsak

  • İki yemek kaşığı nar ekşisi

  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

  • Bir buçuk su bardağı sıvı yağ

  • Üzeri için

  • Bir buçuk su bardağı sıvı yağ

  • Su


etli-lahana-sarmasi

Etli Lahana Sarması Tarifi


Derin bir tencereye suyumuzu koyalım ve ocağa alalım, lahanayı alt kısmından keselim ve yapraklarını zedelemeden ayıralım. Kaynayan suyumuza tuzunu da atıp lahana yapraklarını az olacak şekilde atalım ve orta derecede erimeyecek şekilde haşlayalım. Ve soğumaya bırakalım. Ayrı bir kapta soğanı sarımsağı ve maydanozu ince şekilde doğrayalım kabımıza alalım. Yıkanmış ayıklanmış pirinçli de ekleyelim. Ardından kıymayı baharatları biber salçasını sıvı yağını nar ekşisini ekleyip bir iç harç elde edelim. Haşlanan soğuyan lahanaların orta kısmına harçtan koyarak kenarlarını içe doğru kıvırarak saralım bu şekilde lahanaları bitirelim. Lahananın artan sert yerlerini düdüklü tencerenin dibine yerleştirelim.
Sarmış olduğunuz lahanaları yatık şekilde tencereye sıralı şekilde yerleştirelim. Ve üzerine zeytin yağını gezdirelim. Kısık ateşte yarım saat pişirelim. Ocaktan alalım ve soğuk servis yapalım.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder