12 Şubat 2018 Pazartesi

Karnıyarık Poğaça Tarifi


  • Ev hanımlarının mutfaklarında bulundurdukları poğaçalarımızın çeşitleri bitmek bilmez her çeşidini her şeklini yaparız biz bugün karnıyarık şeklini alan poğaçamızın tarifini paylaşacağız .

    Gerekli malzeme listesi

  • 125 gram margarin ( oda sıcaklığında )

  • Bir su bardağı sıvı, yağ Üç su bardağı süt, Bir çorba kaşığı toz şeker, Tuz, Bir paket kuru maya Aldığı kadar un

  • Beyaz peynir

  • Yarım dal maydanoz

  • Pul biber

  • Bir tane yumurta

    Hazırlanışı
    Tüm malzemeleri bir derin kaba koyup normalinden biraz yumuşak hamur elde edelim ve üzerine nemli bir bezle kapatalım. Yarım saat kadar dinlendirelim . Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartalım, tatlı tabağı büyüklüğünde açalım açtığımız hamurun kenarlarının açık olacak şekilde çizelim. Hazırladığımız hamurdan peynirli maydonozlu ve pul biberli hazırladığımız harçtan koyalım. Sağ tarafı sol tarafına doğru kapatalım görselde göründüğü gibi ardından sol tarafı sağ tarafa doğru kapatın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine dizelim aralıklı olsun ki kabarınca birbirlerine değmesin , üzerine yumurta sürüp on dakika kadar bekletelim tepsi mayası gelmesi için önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
    Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder