4 Şubat 2018 Pazar

Kadayıflı Revani

Kadayıflı Revani Malzemeler;

  • 3 tane yumurta

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket Kabartma tozu

  • 2 Yemek kaşığı un

  • 2 Yemek kaşığı irmik

  • 1 su bardağından 2 parmak kadar fazla kırılmış ceviz

  • 1 Su Bardağı+çeyrek su bardağı Muhallebilik kadayıf


Şerbeti için gerekenler ;

  • 2 buçuk su bardağı şeker

  • 2 buçuk su bardağı su

  • İnce bir dilim limon


Hazırlanışı :
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz,soğuması açısından.Tencereye şeker su ve limon dilimini koyun. Ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 13-14 dk sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup 3/5 dk. kadar çırpalım. Sonrasında vanilya,kabartma tozu,yağ,un,irmik ve cevizi ekleyelim. Karıştırıp yazdığım ölçüde kadayıfı ekleyelim.Borcamı yağlayıp harcı dökelim.Fırını 190 derecede revanimizi pişirelim. Yaklaşık 30/40 dk.ds pişmiş olacaktır.Tatlıyı fırından çıkarınca ilk sıcaklığı gitsin. 5-10 dk. sonra soğuk şerbeti döküp en az 4-5 saat dinlendirelim.Sonrasında kesip servis edebiliriz.

Daha detaylı bilgi ve yapım aşamalarını görmek için,videolu anlatımı izleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder