23 Mart 2021 Salı

Limon 🍋 Turşusu Tarifi

Her derde deva olan limonun 2 tane turşu tarifini paylaşacağım umarım denersiniz. İlk tarifinin malzemeleri elinizin altında olan malzemeler yapılışı çok kolay.

Tarif:1


Malzemeler:
 
  • 2 tane limon
  • 5 çorba kaşığı tuz
  • 1\2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
Tarif
Öncelikle limonlar yuvarlak dilimler halinde doğrayalım. Daha sonra limonun her İki tarafını da tuzlayalım. Cam bir kavanoza düzgün bir şekilde dizelim. Üzerineni aşacak kadar su koyalım. Daha sonra zeytinyağını ilave edin bu arada dikkat edilmesi gereken hava girmemesi. Kapağı iyi kapatıp yirmi gün bekletelim.  Süre sonunda dilerseniz dilim dilim dilerseniz zeytinlerin üzerinde tüketebilir siniz afiyetle🥰




Bu faydalı besinden her türlü yararlanabiliriz. Reçeli yapılır da turşusu yapılmaz mı. Genelde Kuzey Afrika ve özellikle Hindistan'da ilaç olarak kullanılmaktadır Limon turşusu. Dünya mutfaklarında faydasından dolayı çok sık tüketilen ve hazırlanan bir besindir. Bilindiği üzere limonun hayatımızdaki yeri ve sağlığımız için vazgeçilmez bir besindir. Her şekilde kullanımı mümkündür . Salatada , meyve suyu olarak yada farklı şekillerde kullanılır.

Tarif:2

Peki bu faydalı turşu hazırlanışı ve malzemeleri nelerdir?

Altı tane limon
Bir yemek kaşığı kadar Kaya tuzu
Bir tane cam kavanoz

Limon 🍋 Turşusu Tarifi

Altı adet limonu uç kısmında. X şeklinde derin olarak keselim. Üzerine bastırıp ikiye bölelim. İçerisine bir yemek kaşığından az olacak şekilde Kaya tuzu atalım. Diğer yarısı içinde aynı işlemi uygulayalım.
Bütün limonları bu şekilde hazırlayalım. Kavanozun dibine biraz tuz atalım ve limonu sıkıca bastırıp dolduralım ve yerleştirelim.
Uygulanan işlem bittikten sonra üzerine yine tuz serpelim. Kapağını kapatıp üç gün bekletelim. Ve bu üç gün limonları bastırıp limonun suyunu içinde kalmasını sağlayalım. Üç günün ardından buzdolabına alalım. Üç hafta sonra turşu hazır olacaktır.
Üç haftanın sonunda buzdolabından çıkartıp kavanozdan alalım. Ve süzdürün. Çekirdeklerini ayıklayıp içini boşaltalım. Ve kabuk kısımlarını doğrayalım.
Dilediğiniz zaman tüketmek isterseniz tuzundan arındırmak için yıkayın ve kabukların etli yerlerini çıkartıp dilediğiniz yemeklere ve içeçeklere atın.
Turşunun kabuklarını 5 ay buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder