25 Mart 2021 Perşembe

Kabızlık ve Kurtulma Yolları






Merhaba sevgili takipçilerim sizler için sitemizde gerek diyet listesi gerekse iştah azaltıcı öneriler vererek formda kalmanız için çok özel yazıları yayınlamıştık. Bugün ise istediğiniz kadar diyet yapın istediğiniz kadar iştahınızı azaltmaya çalışın kabızlık sorununuza çözüm bulamadıktan sonra yaptığınız tüm çabalar emin olun boşa çıkacaktır. İşte tüm çabalarınızın boşa çıkmaması için sizlere kabızlık sorununu giderecek muhteşem önerilerde bulunacağım. Dilerseniz en basit şekilde kabızlık sorununuzu azaltacak önerileri özetleyelim.

1-Günde en az iki porsiyon meyve tüketin. Ama meyveyi kabuklarını soyarak değil kabukları ile tüketmeniz uzmanlar tarafından şiddetle önerilmektedir.


2-Gün içersinde mutlaka lifli ve posalı besinler tüketmeye dikkat ediniz.


3-Hem kabızlık için hemde sağlıklı bir yaşam için probiyotikli yoğut ve kefiri mutlaka beslenme listenize ekleyin.


4-Yatmadan önce 1 yemek kaşığı ev yoğurdu içine 2 çay kaşığı keten tohtumu ve pul biber (1 çay kaşığı) ekleyerek tükettiğiniz taktirde kabızlık sorununuzu azaltabilirsiniz.


5-Günlük öğün listenizde en az bir öğün sebze yemeği yapın.


6-Sofranızda salataya ve yeşilliklere yer açın.
7-Her öğünde ( sabah, öylen, akşam) yemekten en az on dakika önce mutlaka 2 bardak su için.


8-Kuru baklagiller kabızlık için tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır.


9-Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek tüketin.


10-Uzmanlar günlük en az iki litre su tüketmemiz gerektiğini söylememektedir. Kabızlık sorunu yaşayan kişilerde bu oran üç litredir.
11-Magnezyum ihtiyacınızı doğal yollardan sağlayın. Örneğin maden suyu, fındık gibi besinler ile takviyede bulunabilirsiniz.


12-Klasik çay yerine yeşil çay, rezene ve papatya çayını tercih ediniz.


13-Yürüyüş sağlıklı zayıflama ve diyet programında önerilmektedir; fakat kabızlık içinde yürüyüş ve egzersiz özelliklede karın egzersizi önerilmektedir.


14-Kabızlık sorunu için her gün tuvaletiniz olmasa bile ıkınarak tuvalette bir müddet beklemeliyiz.
Evet sevgili takipçimiz bugün kabızlık sorunu için sizlere oldukça faydalı olacağını düşündüğüm maddeleri bir araya getirdim. Eğer tüm uğraşlarınıza rağmen kabızlık sorununuzdan kurtulamıyorsanız mutla ama mutlaka bir uzman yardımı alın derim hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder